The Traditional Industrialist, Seddon

The owners of this stunning weatherboard home in the heart of Seddon wanted a new space for their growing family.  Their children had outgrown the cubby house.  It was time to turn this into a sophisticated space that all family members could enjoy.

We built a spotted gum deck with two levels.  A curved recycled brick planter box featuring Lavender Hedging and a Teddy Bear Magnolia was created in the corner to create a ‘Traditional’ feel.  The custom made arbours were created to give the space a touch of ‘Industrialism.’  The arbours will look spectacular once the Wisteria Creeper grows to create a shady garden alcove.  Finally, some artificial turf was laid to make this a low maintenance but sophisticated family backyard.

This project was designed by our director, Blair Edwards.

View More of our Portfolio